nova Ja

That Love is all there is, Is all we know of Love.

27.01.2012.

anbilivbl ;)

Ili drugim rijecima.. zasto, pobogu, zasto?
Da sam ovih zadnih 48 sati imala nekoga kraj sebe ko bi biljezio moje misli i shvatanja sigurno bih imala materijala za knjigu.. Ovako cu ponovo ostati duzna sebi i drugima za razumijevanje i shvatanje odakle covjek crpi snagu....
Mozda je recept u tome da ne mislimo o juce, niti o sutra nego o sada i ovom trenutku. Da razmisljamo samo o trenutku u kojem smo i da se prepustimo. Jer zaista, kada se nesto desi mi nista ne mozemo promijeniti. I samo se uzalud ubijamo i crnjacimo, pitamo e da sam ovako bilo bi ovo ili ono. To je pogresno i to znam, ali i pored toga te misli dolaze na red... tjeram ih
Ne znamo sta nam donosi zivot, sta nam donosi sutrasnji dan i zahvalna sam na tome. Jer da znamo sta nas ceka sigurno bismo trazili nacin da izbjegnemo ono sto je predodredjeno da se dogodi... a ono sto je sudjeno desiti ce se to je sigurno otimali se mi ili ne.

Ono cega sam svjesna, mada jos uvijek u soku nakon uzasa koji nas je zadesio po treci put (Voljeni je dozio treci saobracajni udes - kao pjesak na pjesackom prelazu), i sto su cinjenice je slijedece:
- ako je nesto sudjeno, desice se!
- andjeli postoje! dokazano! Jer kako drugacije objasniti da se u najgorem mogucem trenutku (kada je Zlaja bio u konfuznom stanju, u polusvijesti, i kada je bilo predpostavljeno da je dobio krvarenje na mozgu) pojavila djevojka koja je isla sa mnom u srednju skolu a koja je sada inzenjer radiologije i radi na kosevu; ona je bila zraka sunca u tom uzasu, svojim pogledom, podrskom, razumijevanjem i slusanjem ucinila da taj pariod ne bude samo ruzno sjecanje; najvise mi je krivo sto je se ne sjecam - ni lika, ama bas nikako... i to je zaista razlog vise da vjerujem da andjeli postoje i da ih On salje
- pitala se se zasto, zbog cega, sta sam (smo) uradila, ili sta nisam uradila... koji je razlog jos jednog iskusenja. Odgovor zasada nije poznat, ali znamd a ce biti jer nema zivotne lekcije iz koje nesto ne naucimo i na tome trebamo biti zahvalni.
- ostarila sam. odrasla sam. i to je dobro.
- ono sto nas ne slomi, to nas ojaca. istina. al' mislim da sam dovoljno ojacala. ako se ja pitam :)))
- ljubav moze pobijediti sve. Istina! Ako je ljubav u srcu nema toga sto se moze dogoditi a da ljubav to ne ublazi. Razmislite malo o tome.. nije nuzno da je partnerska ljubav, moze bilo koji vid ljubavi. Jer ona lijeci, ublazava, daje nadu.. cini zivot ljepsim.
Mislila sam da Zlaju necu moci voljeti vise, ali nakon svega mislim da u ljubavi nema granice prema gore, prema vise. Ona raste iz dana u dan. zahvalna sam Odgovornom jer mi je dao priliku osjetiti ovako nesto. Ni jedno priznanje, uspjeh, nagrada ili novac ne mogu zamjeniti onaj osjecaj kada si pored onog kojeg volis i šćućurite se kao dva kučeta a u grudima osjecas najvecu mogucu srecu... to je zivot! I zbog tih trenutaka sve se moze predurati!!!